Botox Tegen Zweetoksels Rotterdam

Wist u dat zweet oksels zeer goed te behandelen zijn met botox? Overmatig transpireren en stinkende zweetoksels zijn verleden tijd met botox.

Botox Tegen Zweten

Oksels zijn bij uitstek te behandelen tegen overmatig zweten doordat de zweetkliertjes oppervlakkig in de huid liggen. Andere lichaamsdelen zijn ook wel te behandelen, maar veel lastiger.

Wat Is Botox?

Botox is een product wat van oorsprong uit de natuur komt. Het is een stofje wat zowel spiertjes tijdelijk kan verlammen als zweetkliertjes tijdelijk kan uitschakelen. Het blokkeert namelijk de afgifte van een bepaald hormoontje wat voor de zweetproductie zorgt. De botox zorgt op de plek waar je het injecteert dat het zweten stopt. Doordat er in de oksels op een klein oppervlakte een hoog gehalte aan zweetkliertjes zit, is de oksel de meest effectieve plek om zweet te bestrijden. Voor de meeste mensen zijn de oksels ook de plek waar men het meeste last heeft van zweet en nare geurtjes.

Soorten Botuline Toxine

Tegen zweetoksels kun je meerdere soorten botox gebruiken. Namelijk:

 • Dysport
 • Botox
 • Bocouture
 • Azzalure
 • Xeomin

Bij Dokter Alex gebruiken we Dysport en soms Botox. Dysport is de meest krachtige vorm van botuline toxine en daarom ook de meest geschikte soort. Daarnaast is Dysport ook iets voordeliger dan Botox. Indien gewenst kan tegen een kleine meerprijs wel Botox gebruikt worden. Het effect houdt ongeveer 4-8 maanden aan. Iets langer dan bij bijvoorbeeld het behandelen van rimpels.

Voor En Nadelen Van Botox Tegen Zweten

Voor veel mensen is overmatig zweten vanuit de oksels erg vervelend. De ene persoon zweet en stinkt ook meer dan de andere persoon. Voor sommige mensen is niet zweten een luxe en voor sommigen is het pure noodzaak. Zoals alle medische behandelingen zitten er voor en nadelen aan de behandeling, al wegen de voordelen vaak veel zwaarder.

Voordelen Van Botox

 • 4-8 maanden geen nare zweetgeurtjes vanuit de oksels
 • Geen zweetplekken meer in je kleding
 • Geen deodorant of andere nare chemicaliën meer op de huid van je oksels.
 • Geen zweetplekken meer op fotos.
 • Geen onzekerheid meer of je overmatig zweet of stinkt.

Nadelen Van Botox

 • Het zijn veel kleine prikjes in de huid die niet geheel pijnloos zijn, daarom verdoven wij het met wat verdovende zalf.
 • De kosten.
 • 24 uur niet sporten.

Behalve de prikjes en de kosten zitten er weinig nadelen aan. De voordelen zijn voor veel mensen vele malen groter dan de nadelen. Geen nare geur en zweet meer uit je oksels.

Botox Tegen Zweten Na De Behandeling

Het effect van de botox heeft ongeveer 7-14 dagen nodig om helemaal in te werken. Nadat het ingewerkt is houdt het effect ongeveer 4-8 maanden aan waarbij de meeste mensen rond de 6 maanden effect hebben. Je kunt de behandeling dus 2 keer per jaar doen of bijvoorbeeld halverwege de lente zodat je tot het najaar de warme maanden geen zweet produceert in je oksels.

Boek Hier Je Afspraak!

Bekijk Hier Onze Openingstijden!

Waarom Behandeling Bij Dokter Alex?

Bij Dokter Alex Heezen krijg je altijd persoonlijk en direct contact met de arts. Ruim ingeplande consulten met ruimte voor informatie en vragen. Door de ontspannen aanpak zonder tijdsnood is er geen gehaast werk en treden daardoor ook minder bijwerkingen op.