Botox Tegen Tandenknarsen

Mensen die tandenknarsen hebben overactieve kaakspieren. Dit zijn de spieren die je kunt voelen in je wangen. Dit heeft vaak negatieve effecten op je gezondheid.

Wat Is De Oorzaak Van Tandenknarsen?

Tandenknarsen wordt veroorzaakt doordat je de spieren waar je mee kauwt vaak onbewust aanspant. Dit gebeurt overdag maar ook vaak tijdens je slaap. Dan heb je er geen controle over. Dit kun je merken doordat je vaak last hebt van je kaken, hoofdpijn hebt, of dat je kiezen afslijten. Ook kun je dit merken aan stevige spieren in je wangen of dat bijvoorbeeld je partner aangeeft dat je dit doet in je slaap.

De Negatieve Effecten Van Tandenknarsen

Negatieve effecten van tandenknarsen zijn met name dat het heel slecht is voor je gebit. Daarnaast kan het hoofdpijn, pijn in je kaken of slaapproblemen veroorzaken voor zowel jou als voor je partner. Ook kan het cosmetisch niet mooi zijn doordat je een brede kaaklijn krijgt.

Waarom Kan Botox Tegen Knarsen Helpen?

Botox is een middel waarmee je spieren tijdelijk kunt verlammen of verzwakken en met de juiste dosering botox kun je de spieren tijdelijk verzwakken zodat je niet meer tandenknarst.

Wordt Botox Tegen Tandenknarsen Vergoed?

In principe wordt botox tegen tandenknarsen niet vergoed. Vroeger was dit wel het geval, echter tegenwoordig is dit niet meer het geval.

Kosten Botox Tegen Tandenknarsen

Een botox behandeling tegen tandenknarsen kost hetzelfde als twee zones botox. Hierbij wordt een standaard hoeveelheid van 100 eenheden botuline toxine geïnjecteerd. Indien er meer nodig is dan kan dat doordat er toch nog teveel kracht over is na 2 weken inwerktijd. Indien dit nodig is kan er bijvoorbeeld 1 zone botox bij gespoten worden. Hier zitten ook weer kosten aan verbonden. Het effect van botox op de kaakspieren is tussen de 2 en 6 maanden. De meeste klanten doen het 3-4 keer per jaar. Je merkt dat de kaakspieren na een aantal behandelingen langduriger verzwakt zijn en dan zullen er minder behandelingen nodig zijn of lagere hoeveelheden botox.

Kunnen Er Bijwerkingen Zijn Na Een Behandeling.

Elke medische behandeling heeft potentiële bijwerkingen. In het geval van een botox behandeling van de kaakspieren is de meest voorkomende bijwerking dat er een blauwe plek na de behandeling kan komen. Daarnaast moeten sommige mensen in het begin even wennen aan het feit dat hun kauwspieren wat zwakker zijn. Dit merk je bijvoorbeeld dat het kauwen van een taai stuk vlees wat lastiger kan zijn. Meer zul je er niet van merken.

Nazorg Van Een Behandeling

Om zo lang mogelijk effect te hebben van de behandeling is het belangrijk om 24 uur niet te sporten na de behandeling. Het liefst ook met de auto of het ov naar de kliniek te komen zodat je niet op de fiets terug hoeft. Daarnaast mag je 24 uur niet in de zon en 7 dagen niet onder de zonnebank of de sauna. Maar dit geldt eigenlijk voor elke behandeling met botox.

 

Boek Hier Je Afspraak!

Bekijk Hier Onze Openingstijden!

Tandenknarsen Behandeling Bij Dokter Alex

Dokter Alex is een zeer ervaren cosmetisch arts die ruim 5 jaar ervaring heeft met het uitvoeren van botox behandelingen waaronder de behandeling tegen tandenknarsen. Daarnaast is Dokter Alex ook een van de goedkopere behandelaar in de regio. Dit doordat Dokter Alex een kleine kliniek is met weinig kosten. Mede omdat cosmetische behandelingen niet vergoed worden door zorgverzekeraars houden wij de prijzen laag.