Botox Fronsrimpels

Voelt u zich energiek en opgewekt, maar straalt uw gezicht juist zorgen en ontevredenheid uit? Het kan zijn dat uw fronsrimpel u dwarszit. Gelukkig kan deze behandeld worden door Dokter Alex.

Wat is een fronsrimpel?

Een fronsrimpel, ook wel bekend als een fronslijn of verticale rimpel, is een rimpel die ontstaat tussen de wenkbrauwen. Deze rimpel verschijnt vaak wanneer u fronst, wat gebeurt door het aanspannen van de spieren in dat gebied.

Fronsrimpels kunnen met de tijd dieper en permanenter worden door herhaaldelijk fronsen, ouder worden en de verminderende elasticiteit van uw huid. Veel mensen beschouwen fronsrimpels als een teken van veroudering of zorgen en zoeken naar manieren om ze te verminderen

Waarom botox tegen fronsrimpel?

Een Botox-injectie tegen een fronsrimpel werkt door het tijdelijk verlammen van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van deze rimpel. De Botox wordt met een fijne naald in de spieren geïnjecteerd die de fronsrimpel veroorzaken. De hoeveelheid Botox en het aantal injecties hangt af van de diepte van de rimpels en de spieractiviteit.

Door het inspuiten van de Botox worden de signalen van de zenuwen naar de spieren geblokkeerd waardoor de spieren tijdelijk niet kunnen samentrekken. Dit resulteert in een ontspanning van de spieren en een gladder uiterlijk van de huid boven de spieren.

De eerste effecten van de behandeling zijn meestal binnen drie tot vijf dagen zichtbaar, met volledig resultaat na ongeveer twee weken. De huid ziet er gladder uit en de fronsrimpel is minder zichtbaar. De effecten van een Botox-injectie zijn tijdelijk en houden doorgaans drie tot zes maanden aan. 

Botox Fronsrimpel Nazorg

De effecten van een Botox-injectie zijn tijdelijk en houden doorgaans 3 tot 6 maanden aan. Na deze periode beginnen de spieren weer te functioneren zoals voorheen, en kan de fronsrimpel terugkeren. Regelmatige behandelingen zijn nodig om het gladde effect te behouden.

Na de injectie wordt geadviseerd om de behandelde gebieden niet te masseren of druk uit te oefenen gedurende enkele uren. Ook wordt aangeraden om fysieke activiteiten te beperken en rechtop te blijven staan en zitten gedurende een paar uur na de behandeling.

Boek Hier Je Afspraak!

Bekijk Hier Onze Openingstijden!

Hoeveel kost een botox fronsrimpel behandeling?

De behandeling van een fronsrimpel kost 99 euro bij Dokter Alex. Prijzen kunnen verschillen. Bekijk voor een geheel prijsoverzicht de prijslijst. Na de behandeling is de fronsrimpel verminderd en heeft u binnen drie tot vijf dagen resultaat.

Prijs vanaf: €99

Een professionele behandeling bij Dokter Alex

Wilt u graag uw fronsrimpel verminderen door middel van een botoxbehandeling? Bij Dokter Alex staat aandacht voor de patiënt centraal. Dokter Alex plant voor elke kennismaking een uur de tijd om zo aandachtig te luisteren naar uw wensen en maakt vervolgens in overleg een behandelplan.