Fillers Rotterdam

Sinds de opkomst van de cosmetische geneeskunde in de jaren 90 en begin jaren 2000 zijn er veel goede ontwikkelingen geweest op het gebied van injectables. Met name op het gebied van fillers zijn veel mogelijkheden ontstaan. In de jaren 90 waren het vooral dierlijke collageen injecties die men gebruikte. Op een gegeven moment zijn daar permanente (siliconen) fillers bij gekomen. Deze permanente fillers zijn nu verboden en zijn er tijdelijke (hyaluronzuur) fillers voor in de plaats gekomen. Deze tijdelijke fillers bieden veel voordelen ten opzichte van permanente fillers. De risico’s zijn door de tijdelijke aard velen malen kleiner vergeleken met de collageen fillers en siliconen fillers. Daarnaast zijn de prijzen met de jaren ook een stuk lager geworden. Deze voordelen dragen bij aan de toenemende populariteit van de fillers.

Op deze pagina kun je meer lezen over de voordelen van hyaluronzuur fillers.

Wat Zijn Fillers En Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is de meest gebruikte niet-permanente filler. Dit wordt gebruikt om meer volume te maken in het gezicht. Daarnaast trekt hyaluronzuur vocht aan waardoor er meer volume ontstaat. Sommige locaties wil je meer vocht dan andere locaties (in de lippen wil je vocht, in de traangoot juist niet bijvoorbeeld). Wanneer je hyaluronzuur in de huid spuit voor bijvoorbeeld fijne lijntjes dan wil je een dunne filler. Voor een duidelijkere kaaklijn wil je juist een harde filler. Daarom zijn er verschillende diktes van fillers. Ook verschilt het per merk.

Hoe werkt Fillers?

De term fillers wordt gebruikt voor producten die men gebruikt om volumeverlies in het gezicht tegen te gaan. Naarmate men ouder wordt nemen de weefsels in het gezicht af. Zowel vetweefsel, spierweefsel en ook botweefsel “krimpt”. Dit kan men deels compenseren door het volume terug te brengen in het gezicht.

Daarnaast worden deze fillers ook gebruikt om al op jongere leeftijd gezichtsstructuren te benadrukken. Zoals kaaklijn, kin, jukbeenderen en lippen. In Nederland zijn alleen niet-permanente fillers toegestaan.

Permanent Fillers

Tot tien jaar geleden werden ook permanente fillers gebruikt. Deze zijn inmiddels binnen Europa verboden. Gebleken is dat in zeldzame gevallen deze permanente fillers na een aantal jaar kunnen gaan ontsteken. Indien dit gebeurt is de behandeling lastig en zijn de permanente fillers erg lastig om te verwijderen. De moderne tijdelijke hyaluronzuur fillers die nu gebruikt worden, zijn van tijdelijke aard waardoor je dit risico op ontstekingen op lange termijn niet hebt. Daarnaast kun je gemakkelijk de hyaluronzuur fillers oplossen met hyaluronidase indien dat gewenst of noodzakelijk is. Deze behandelingen mogen alleen ervaren artsen doen. Ervaren artsen hebben daarom ook altijd hyaluronidase op voorraad.

Fillers Resultaat

Direct na de behandeling met hyaluronzuur fillers is het resultaat zichtbaar. Vaak gaat het wel gepaard met lichte zwelling. Deze zwelling zal in de dagen tot soms weken na de behandeling verdwijnen. Gedurende de maanden na de behandeling zal het hyaluronzuur als een sponsje ook wat vocht opnemen waardoor het rersultaat nog iets zal toenemen. Langzaam zal het lichaam de hyaluronzuur afbreken waardoor het resultaat weer verdwijnt. Afhankelijk van de filler en de locatie zal het resultaat ongeveer 4-18 maanden zichtbaar zijn.

De toediening van fillers gebeurt via een spuit met naald of canule. Een canule is eigenlijk een niet scherpe naald. Met deze canule kun je zeer precies en vrijwel zonder pijn zeer mooie resultaten behalen.

Risico’s Fillers

Fillers zijn in principe ongevaarlijk mits juist toegediend door een ervaren arts. Er zijn wel mogelijke bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling en blauwe plekken. Zeer zeldzame bijwerkingen zijn verstopping van een bloedvat en infectie. Deze bijwerkingen kunnen alleen door artsen worden behandeld. Zorg daarom altijd dat u behandeld wordt door een ervaren arts zoals Dokter Alex Heezen.

Fillers Behandeling.

Bij Dokter Alex Heezen kunt u zich voor de volgende behandelingen laten behandelen met hyaluronzuur fillers.

Verschillende merken hyaluronzuur fillers:
De merken hyaluronzuur fillers die Dokter Alex het meest gebruikt zijn:

  • Juvederm
  • Teosyal
  • Aliaxin
  • Saipha

Boek Hier Je Afspraak!

Bekijk Hier Onze Openingstijden!

Fillers Rotterdam

Bij Dokter Alex is er altijd persoonlijk, snel en direct contact. Je bent geen nummer die in de wacht wordt gezet maar hebt altijd direct contact met de arts. Dokter Alex is een zeer ervaren arts die duidelijke informatie geeft en een eerlijk advies.

In de kliniek aan de Maaskade in Rotterdam is voldoende parkeergelegenheid. Gelegen aan het water is er voldoende discretie.

Hoe Gaan We Te Werk?

Tijdens het ruim opgezette consult is er meer dan genoeg tijd voor vragen, informatie en (gratis) verdoving. Doordat er zoveel ruimte en tijd is voor persoonlijk contact treden er ook nauwelijks complicaties of bijwerkingen op.

Nazorg Van Fillers

Waar moet je op letten zodra je fillers hebt gehad en hoe lang duurt het voordat het werkt?
Het effect van Fillers is direct zichtbaar. Afhankelijk van de behandeling treedt er mogelijk nog wat zwelling op. Goed koelen helpt tegen de zwelling. Na enkele dagen zal de zwelling wegtrekken en is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Doordat fillers nog wat vocht aan trekken zal het effect met de tijd nog iets toenemen voordat het uiteindelijk ook weer afneemt. De fillers zijn tijdelijk en het effect zal tussen 4-18 maanden weer weg zijn.