Wanneer Een Filler Behandeling Tegen Wallen?

Er zijn drie redenen waarom mensen wallen onder hun ogen kunnen krijgen naarmate ze ouder worden.

1. Het volume van het gezicht neemt af waardoor er een gootje ontstaat met wat schaduwvorming naast de neus en de ogen, de zogenaamde traangoot. Daarnaast is de huid daar erg dun waardoor de onderliggende bloedvaten wat blauw doorschijnen.

2. Er kan wat vocht of vetweefsel naar voren komen naarmate we ouder worden.

3. Het pigment in de huid kan wat toenemen waardoor er wat donkere kringen kunnen ontstaan.

De eerste twee redenen, namelijk het volumeverlies en het naar voren komen van wat vetweefsel zijn de meest voorkomende oorzaken van wallen en traangootjes. Over het algemeen zijn deze oorzaken goed te behandelen met een beetje hyaluronzuur filler. Dit noemen we de traangootbehandeling.

Redenen om juist een traangoot behandeling te doen:

  • Je hebt een vermoeide blik en wilt een wat frissere uitstraling.
  • Geeft een boost aan je zelfvertrouwen.
  • Geeft een zeer natuurlijk resultaat.
  • Geeft een langdurig resultaat tot wel 18 maanden.
  • Het is een eenvoudige en snelle behandeling waarbij geen chirurgie nodig is.
  • Zeer veilige behandeling door middel van een canule.

Wallen Opvullen Met Fillers

Meestal zijn de wallen of traangootjes goed te behandelen met het injecteren van wat hyaluronzuur filler. Bij Dokter Alex gebruiken wij hier in principe alleen Teosyal Redensity 2 voor. Dit omdat dit de enige filler is die speciaal is ontwikkeld voor de behandeling van de traangoot. Deze filler trekt relatief weinig vocht aan. Want vocht willen we juist niet hebben op deze plek.
De behandeling gebeurt met een canule en is vrijwel pijnloos. Deze canule heeft als voordeel dat deze niet scherp is. Hierdoor glij je in weze langs de bloedvaatjes en prik je ze niet door. Hierdoor is de behandeling erg veilig en ontstaat er ook nauwelijks zwelling of blauwe plekken.

Hoe Lang Werken Fillers?

De behandeling van de wallen of traangootjes duurt ongeveer 10-15 minuten. Het mooi aan deze behandeling is dat het resultaat direct zichtbaar is. De resultaten zijn 6-18 maanden zichtbaar. De meeste mensen laten deze behandeling 1x per jaar zetten.

Wordt Een Behandeling Vergoed Door Je Zorgverzekering?

Deze behandeling valt voor de verzekering onder cosmetische behandelingen en wordt daarom nooit vergoed. Het effect van de behandeling heeft vaak een zeer positieve invloed op je mentale welzijn en is in mijn beleving daarom ook zeker niet puur cosmetisch.

Wallen opvullen prijs

Ondanks dat Dokter Alex de beste fillers gebruikt is hij toch een van de voordeligste. Door de lage kosten die hij maakt en grote hoeveelheden filler die hij inkoopt kan hij de kosten laag houden. Hierdoor kost een traangootbehandeling met Teosyal Redensity 2 slechts €330 kost inclusief consult en nazorg. Bij andere klinieken betaal je al snel 1,5 tot 2 keer zoveel.

 

Boek Hier Je Afspraak!