Kent u dat gevoel wanneer uw glimlach niet meer zo stralend is als vroeger? Afhangende mondhoeken kunnen een subtiele, maar significante impact hebben op hoe we eruit zien en ons voelen. Maar gelukkig is er een oplossing.

Wat Zijn Hangende Mondhoeken?

Met de jaren kunnen de mondhoekjes een beetje af gaan hangen. Dit ontstaat doordat naast het slapper worden van de huid, ook volumeverlies op treedt of doordat de spieren in het gezicht wat sterker of juist slapper worden.

Hoe Ontstaan Hangende Mondhoeken?

De oorzaken van de hangende mondhoeken zijn op twee verschillende manieren te behandelen. Het volumeverlies is met wat hyaluronzuur filler te behandelen. De overactieve spieren kunnen met wat botox worden behandeld. Soms doen we dit tegelijkertijd en soms doen we een van de twee behandelingen.

Hangende Mondhoeken Door Spierverlies

De DAO spier is de spier die loopt van de mondhoek naar de kin en die trekt de mondhoekjes omlaag. Door deze spier met wat botox te verslappen kun je het effect van de omlaaghangende mondhoeken iets verminderen.

Hangende Mondhoeken Door Volumeverlies

Door het volumeverlies in het gezicht wat met de jaren ontstaan met wat filler te compenseren kunnen we ook de afhangende mondhoeken tegen gaan. Dit is in de praktijk vaak wat effectiever dan alleen de botox te gebruiken.

Wat Kan Je Doen Tegen Hangende Mondhoeken?

Als je last hebt van afhangende mondhoekjes kunnen we dit bestrijden met fillers en botox. Maak een afspraak voor een consult of een behandeling bij Dokter Alex

Kosten Van Een Behandeling

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid filler en botox die nodig zijn. In de praktijk zijn voor de meeste mensen 1 ml filler(€300) en een halve zone botox(€60) voldoende. Per kliniek kunnen deze prijzen variëren. Wanneer je een kliniek kiest met lagere prijzen let er dan goed op dat je door een arts wordt geholpen met ervaring, kwalificaties en certificeringen. Let ook op de hygiene van de praktijk en het product dat wordt gebruikt.

Wordt Een Behandeling Vergoed Door Je Zorgverzekering?

Deze behandeling valt voor de verzekering onder cosmetische behandelingen en wordt daarom nooit vergoed. Het effect van de behandeling heeft vaak een zeer positieve invloed op je mentale welzijn en is in mijn beleving daarom ook zeker niet puur cosmetisch.

Hoe Lang Werkt De Behandeling?

De botox werkt ongeveer 3 maanden. Het effect van de fillers is vaak veel langer met ongeveer 6-12 maanden effect. Afhankelijk van hoeveelheid botox en fillers die worden toegedient kunnen de effecten langer of korter duren.

Hangende Mondhoeken Behandeling Bij Dokter Alex

Dokter Alex is een van de meest kundige artsen van de regio die zich onderscheidt door de aandacht, tijd en moeite die hij neemt voor zowel de behandelingen als het advies. Boek nu online in voor een afspraak.

Boek Hier Je Afspraak!

Waarom Behandeling Bij Dokter Alex?

Bij Dokter Alex Heezen krijg je altijd persoonlijk en direct contact met de arts. Ruim ingeplande consulten met ruimte voor informatie en vragen. Door de ontspannen aanpak zonder tijdsnood is er geen gehaast werk en treden daardoor ook minder bijwerkingen op.