Wat Is Migraine?

Migraine is een lastig te behandelen vorm van hoofdpijn waarvan de exacte oorzaak niet helemaal duidelijk is. Vaak gaat migraine gepaard met een deel spanningshoofdpijn. 

Wat Is Spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn is hoofdpijn die ontstaat door overmatige spierspanning van de spieren in het gezicht, nek en andere delen van het hoofd. 

Botox Tegen Migraine En Hoofdpijn

Doordat botox spieren doet ontspannen en verlammen, nemen we de spanning weg uit die spieren. Hierdoor verdwijnt de hoofdpijn die wordt veroorzaakt door de spanning. Migraine heeft vaak een relatie met dezelfde gezichtsspieren en neemt dus vaak ook af bij het wegnemen van de spierspanning. 

Hoe Werkt Botox Tegen Hoofdpijn En Migraine?

Afhankelijk van waar de spierspanning zit behandelen we meestal de frons, vaak ook het voorhoofd en soms ook andere gebieden zoals de slaap regio, nek of schouders. De botox wordt met een paar kleine prikjes in de juiste spieren geïnjecteerd waarna in de dagen er na de spierspanning langzaam verdwijnt. Vaak ervaren mensen direct al een verlichtend effect doordat de spier tijdelijk ontspant van de naald(dit is ook waarom bijvoorbeeld dry needling werkt). 

Het consult inclusief de behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten. 

Wanneer Kan Er Niet Behandeld Worden?

Er zijn weinig redenen om een behandeling niet uit te proberen. Alleen in de volgende situaties:

  • Allergie voor botuline toxine
  • Spierziekte (Miastenia Gravis)
  • Zwangerschap en geven van borstvoeding

Wat Is Het Resultaat Van Een Behandeling?

Het duurt ongeveer 3-5 dagen voordat de botox begint te werken. Mensen merken soms al eerder dat de hoofdpijn verdwijnt. Het effect van de botox is ongeveer 3 maanden waarna mensen weer wat toename van de spanning merken. Dit is dan het moment om het te herhalen. Positief bijeffect van de behandeling is dat rimpels in de frons en het voorhoofd ook verminderen. 

Kunnen Er Bijwerkingen Zijn Na De Behandeling?

Mogelijke bijwerkingen van de behandeling zijn:

  • Blauwe plekjes van de injecties
  • Verdwijnen van rimpels

Wat Kost Een Behandeling?

Afhankelijke van de locaties van de hoofdpijn liggen de kosten voor de meeste patiënten tussen de €99 en €190. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering. 

Nazorg Van Een Behandeling.

Het advies na de behandeling is om gedurende 24 uur wat rustig aan te doen en niet intensief te sporten. Indien nodig kunnen patiënten na 2 weken kosteloos op controle komen. 

 

Boek Hier Je Afspraak!